سیستم هوا خشک یا ضد شبنم (رطوبت گیر صنعتی)
سیستم هوا خشک که با نام های رطوبت گیر و ضد شبنم نیز نامیده می شود، سیستمی است که به منظور خشک کردن هوا و کاهش میزان رطوبت درون محفظه مورد استفاده قرار میگیرد.
سیستم های هوای خشک تولید آریاسرمایش در سه سری پرفشار، کم فشار و ترکیبی عرضه میشود.
در ادامه نحوه کارکرد هر یک از سه نوع از این سیستم را شرح داده ایم.
برای اطلاعات بیشتر از هر مدل لطفا کاتالوگ و دیتاشیت مختص به هر سری را از انتهای صفحه دانلود نمایید.

دو سال گارانتی یا ۱۰۰۰ ساعت کارکرد عملیاتی

ده سال خدمات پس از فروش
هوای خشک به هوایی اطلاق می شود که کمترین میزان رطوبت را در خود دارند و میزان رطوبت موجود در هوا را با نقطه شبنم آن هوا میسنجند.
هر چه نقطه شبنم هوای تولید شده پایینتر باشد، یعنی رطوبت نسبی موجود در هوا کمتر خواهد بود و اصطلاحا هوا خشکتر میباشد.
هوای خشک کاربردهای مختلفی دارد که از جمله میتوان به مصارفی مانند: رنگ کاری تخصصی، پزشکی، آزمایشگاهی و چمبرهای تست دمایی که توان انجام تست دمای مثبت و منفی را داشته باشند اشاره نمود.
در مصارف رنگ کاری به دلیل فشار بالای پمپ باد، هوای فشرده شده در مخزن ذخیره سازی تقطیر شده و هوای خروجی با رطوبت بالا و بعضا با ترکیبی از آب همراه بوده و مخلوط شدن این هوای مرطوب با رنگ، در پیستوله باعث لکه گذاری و یا شره کردن رنگ خواهد شد.
در مصارف پزشکی هوای خشک در کنار هیدروژن برای دتکتور FID در دستگاه کروماتوگراف گازی و همچنین در بیمارستانها و غواصی به عنوان گاز تنفسی استفاده میشود.
در آزمایشگاهها جهت پایین آوردن رطوبت نسبی در محفظه های تست و همچنین تولید کیتهای آزمایشگاهی در اشل کوچک استفاده شده که در این مورد اخیر در صورت بزرگ بودن فضای تولید کیت آزمایشگاهی، از سیستمهای ضد رطوبت یا DEHUMIDIFIRE دراتاقهای خشک نیز استفاده می شود.
مصرف عمده هوای خشک در چمبرهای تست سکلیک می باشد، به این صورت که هر قطعه/ محصول که در چمبر (محفظه تست) قرار میگیرد به محض رسیدن دمای داخل چمبر به محدوده منفی و استقرار در دمای منفی، آن قطعه/محصول مورد تست نیز دمای خود را از دست داده و با دمای داخل چمبر هم دما خواهد شد و پس از تغییر دمای داخل چمبر به سمت مثبت و با ورود به دمای مثبت، چون قطعه/محصول هنوز دارای دمای منفی است و هوای مجاور دارای رطوبت نسبی بالایی است، لذا برخورد این هوای مرطوب باعث تشکیل شبنم بر روی قطعه/محصول میشود و امکان صدمه دیدن قطعه/محصول فراهم خواهد شد.
این در حالی است که اگر در هنگام حرکت دما از سیکل منفی به مثبت بتوانیم هوای خشک را به داخل محفظه تست تزریق کنیم، بالاجبار هوای مرطوب از قسمت فوقانی جمبر تخلیه شده و با گذشت چند دقیقه هوای مرطوب موجود در چمبر با هوای خشک جایگزین شده و دیگر شبنمی بر روی قطعه/محصول مورد تست تشکیل نخواهد شد.
این سری از سیستم ها دارای دو برج سیلیکاژلی است که هوای محیط با فشار کم توسط پمپ کم فشار ( ۰.۳ بار ) , از میان ذرات سیلیکاژل ( جاذب رطوبت ) عبور کرده و سپس هوای خشکی با رطوبت نسبی کمتر از ۵% در دمای ۲۰ درجه سانتیکراد که معادل نقطه شبنم منفی ۴۰ خواهد بود , تولید خواهد شد و این برج های سیلیکاژلی بصورت خود کار احیاء خواهند شد .
این سری از سیستم ها نیز دارای دو برج سیلیکاژلی است که هوای محیط با فشار بالا و توسط پمپ پر فشار (۱۰ بار)، ابتدا وارد یک مخزن ذخیره هوا شده و متراکم می شود، (این مخزن بصورت اتوماتیک آب تولید شده در قسمت تحتانی خود را تخلیه نموده) و سپس با عبور از فیلتر رطوبت گیر هوا، وارد برج سیلیکاژلی شده و با گذشتن از میان ذرات سیلیکاژل (جاذب رطوبت) به هوای خشکی با رطوبت نسبی کمتر از ۵% در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد که معادل نقطه شبنم منفی ۴۰ است، تبدیل خواهد شد و این برج های سیلیکاژلی بصورت خودکار احیاء خواهند شد.
این سیستم ها مجهز به نرم افزار آریا خشک بوده و دارای قابلیت های ذیل می باشند:
۱- نمایش سیستم فیزیکی به صورت گرافیکی و نمایش نحوه کارکرد تمامی اجزاء بصورت متحرک
۲- نمایش و ذخیره سازی گراف
۳- لاگ برداری و ذخیره سازی فایل لاگ برداری شده
۴- بخش کاربران و قابلیت پسورد گذاری توسط مدیر کاربر
۵- تنظیمات مدیر کاربر
۶- نمایش ساعت کار کرد سیستم و نمایش زمان سرویس و گارانتی
۷- جدول آلارم ها و قابلیت ذخیره و چاپ جدول
۸- دو زبانه بودن سیستم به صورت فارسی/انگلیسی